BOM weekend 2017

Jaarlijks wordt het BOM weekend georganiseerd door de Landelijke Kamer van Verenigingen. Hier komen alle studentenverenigingen en plaatselijke kamer van verenigingen samen voor verschillende workshops over bijvoorbeeld leiderschap, samenwerking en beleidsvoering. Daarnaast is het een uitstekende manier om elkaar beter te leren kennen voor samenwerking in de toekomst.

 

Constitutie 47e R.K.v.V. bestuur

 

Tour d’ Rotterdam

Op donderdag 2 maart hebben alle besturen van de studentenverenigingen in Rotterdam plus de LKvV en de R.K.v.V. zich verzameld voor de Tour d’ Rotterdam. De Tour d’ Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement en houdt in dat alle besturen gezamenlijk langsgaan bij alle verenigingen. Het is een goede manier om de banden tussen de besturen te versterken. Iedereen heeft er volop van genoten!

 

Diner met College van Bestuur van de Erasmus Universiteit

Op dinsdag 21 februari hebben we mogen genieten van een overheerlijk diner op het RSG met het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam en bestuursleden van de zes studentenverenigingen die Rotterdam rijk is. Het zogeheten CvB-diner is een jaarlijks terugkerend evenement en faciliteert het versterken van de band tussen de studentenverenigingen en de universiteit. Het was een bijzondere avond met een aantal speeches en veel inspirerende gesprekken. Wij kijken er dan ook met plezier op terug.

 

Wisseling

Op zes oktober heeft het 45ste bestuur het stokje overgedragen aan het 46ste bestuur. We gaan er samen een mooi jaar van maken!

 

Burgemeesterslunch

Op 29 februari kregen we de kans om samen met de verenigingen te lunchen met Burgemeester Aboutaleb. Tijdens de lunch zijn relevante onderwerpen over het Rotterdamse studentenleven besproken. We kunnen terugkijken op een geslaagde ontmoeting!

Meer inschrijvingen studentenverenigingen

Het gaat goed met de studentenverenigingen in Rotterdam. Het aantal studenten dat dit jaar lid werd is met 8 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Het Rotterdamsch Studenten Gezelschap (RSG) zag de grootste stijging in het ledenaantal, daar lag het aantal eerstejaars 27 procent hoger dan vorig jaar. (Bron: Erasmus Magazine).

Gewisseld

Vrijdag 2 oktober is het 45ste bestuur der R.K.v.V geconstitueerd.
We gaan er een fantastisch jaar van maken!

Inzamelingsactie

18 september zijn er 150 vluchtelingen opgevangen op de Erasmus Universiteit.
Om een steentje bij te dragen heeft de R.K.v.V. kleding ingezameld in samenwerking met de verenigingen.
Dankzij de inzet van onze verenigingen is dit het fantastische resultaat.
Bedankt voor alle donaties!